5x belangrijke mijlpalen in het eerste jaar

5x belangrijke mijlpalen in het eerste jaar

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Uncategorized

Mijlpalen zijn er echt oneindig in het eerste jaar van je kindje. Iedere dag leert hij of zij weer nieuwe dingen bij en daardoor gaat de ontwikkeling zo snel. Misschien soms wel te snel, want als ik naar ons eerste jaar met Flore kijk is deze echt voorbij gevlogen. Gelukkig heb ik haar babykalender nog om terug te kijken op al deze mijlpalen. Benieuwd welke mijlpalen ik het meest bijzonder vond? Ik heb er 5 voor jullie uitgekozen. 🙂

#1 Lekker rollen

Lag daar eerst zo’n klein hummeltje lekker bij ons in bed, in de box of op haar speelkleed. Zag ik ineens haar beentjes de lucht in gaan en binnen een mum van tijd lag ze met een grote trotse glimlach op haar buik. Dit vond ik misschien wel de eerste stap in het “groter” worden.

#2 Hé dat is dus mijn naam

Geluidjes, baby’s reageren op alles wat ze horen en vinden ieder geluidje interessant. Maar ik vond het echt een heel bijzonder moment toen Flore haar eigen naam ging herkenen. Als ik haar riep zag ik haar met grote ogen kijken van nieuwsgierigheid. Maar deze ontwikkeling maakt het ook een stukje makkelijker, wil je de aandacht van je kind trekken tijdens het eten van een hapje hoef je nu alleen nog maar zijn/haar naam te noemen.

#3 Samen op de fiets

Wandelen met de kinderwagen of met Flore in de draagzak vond ik super leuk. Maar toen we eenmaal het moment hadden bereikt dat ze zelfstandig kon blijven zitten kon ik echt niet wachten om op de fiets te stappen! Nu konden we eens wat verder dan ons standaard rondje en voor Flore ging er natuurlijk een hele wereld open. Het eerste ritje heeft ze gegild van plezier en nu nog steeds springt ze van enthousiasme als de fiets tevoorschijn komt.

#4 Op eigen benen staan

Heb je net alles verplaatst wat kwaad kon tijdens het zitten en kruipen is je kleintje alweer toe aan de volgende stap. Toen Flore eenmaal zelf kon staan en zich op kon trekken aan de tafel en de stoelen was niks meer veilig in huis. Daarnaast was ook de rust voorbij want ik kwam ogen te kort.

Aan de andere kant kon ik er ook ontzettend van genieten als ik die kleine handjes aan de rand van de stoel zag en daarna ineens een koppie omhoog kwam zetten. Een mijlpaal waarbij je kleintje de wereld eens vanuit een ander perspectief ziet en daardoor mega veel nieuwe dingen ontdekt en leert.

#5 Tijd voor de eerste verjaardag

Of dit nu een mijlpaal is die we nog net bij het eerste jaar rekenen of al niet meer geen idee, maar dat dit een bijzondere is staat vast! Twaalf maanden voorbij, zoveel ontwikkelingen verder en zoveel mooie momenten beleeft. Voor je kindje een super gezellige, indrukwekkende en vermoeiende dag voor de mama’s vooral een emotionele.

Bizar hoe snel zo’n eerste jaar voorbij vliegt. En ik heb echt heel bewust van ieder momentje genoten, maar voor mij had het eerste jaar echt nog wel wat langer mogen duren. Gelukkig heb ik alle mijlpalen van Flore bijgehouden in haar eigen Personalized Babykalender en hierin kijk ik dan ook nog vaak terug naar wat we allemaal gedaan hebben en wanneer.

Volg je ons al?

Volg ons op Instagram en blijf altijd op de hoogte van nieuwe producten, toffe acties en een enorme dosis mijlpaalinspiratie. ;